Украина е победник на Евровизија Украина е победник на Евровизија 2022, која се одржа во Торино, Италија. На финалната вечер учествуваа 25 држави. Победничката песна „Стефанија“ на Украинците „Калуш Оркестра“ освои најмногу гласови од публиката, вкупно 631.

На второто место беше Велика Британија.

Прикажи повеќе