Советникот на шефот на кабинетот на украинскиот претседател Михаил Подољак вчера изјави дека Украина нема да тргува со своите територии за членство во НАТО.

„Трговска територија за чадор на НАТО? Тоа е смешно. Тоа значи намерно да се избере да се победи демократијата, да се охрабри глобален криминалец, да се зачува рускиот режим, да се уништи меѓународното право и да се пренесе војната на другите генерации“, напиша Подољак.

Тој додаде дека обидите да се зачува светскиот поредок и триумфот на Путин нема да донесат мир во светот, туку нова војна.

Прикажи повеќе