Видеото на корисникот на TikTok, Hectic Nick, стана вирално и собра повеќе од шест милиони прегледи на платформата, откако објави интересна оптичка илузија.

Бурниот Ник, кој вообичаено објавува различни оптички илузии на својот профил, објави зелено-црна илустрација на ловец опкружен со дрвја во џунглата и праша: „Можете ли да најдете слон?“

„Само еден процент од луѓето можат да најдат скриен слон на оваа слика. Не е лесно, но еве еден совет – обидете се да го свртите вашиот мобилен телефон и можеби ќе можете да го најдете“, вели Ник во видеото. Овој совет е многу корисен, но обидете се да го решите проблемот без да го вртите екранот. Ако не можете да го направите тоа, свртете го и сè треба да ви стане јасно.

Го најдовте ли слонот? Откако ќе го превртите екранот, ќе забележите дека двете дрвја од двете страни на ловецот формираат нозе на слон додека дрвото од спротивната страна на сликата на слонот сурла.

Луѓето кои одговориле во коментарите или имале проблем да го пронајдат слонот или го нашле без никакви проблеми.

„Го најдов без да се вртам“, напиша еден корисник, а друг додаде: „Видов слон без да се вртам. Претпоставувам дека сум на еден процент“. Други немале толку среќа, па една корисничка напишала дека и биле потребни 10 часа да го најде.