Ако едвај ја чекате 2024 година и се прашувате ќе се омажите или ожените, ѕвездите ви подготвија одговор. Погледнете во иднината , но знајте дека хороскопот ви нуди само ориентација, а не гаранција.Овенот е знак на огнен и авантуристички темперамент и не е лесно да се контролира. Сепак, токму овој дух ќе го направи неодолив следната година, па потенцијалниот партнер лесно може да падне на колена. Најголеми шанси за свадба има во првата половина од годината. Ако кажете да, следува среќен период.Бикот е познат по својата стабилност, но хороскопот предвидува многу турбуленции во 2024 година. На љубовен план, можно е прекин на љубовната врска, но тоа ќе доведе до потенцијален брак. Кога партнерите ќе се разделат, страстите стивнуваат и тие трезвено размислуваат колку љубов и почит чувствуваат еден за друг, тоа ќе ги врати во уште похармоничен сојуз. Следува помирување , па свадба.Ракот е еден од најчувствителните знаци во хороскопот, секогаш подготвен да помогне. Подготвеноста да се грижите за партнерот и да му се посветите може да дојде до израз во 2024 година. Астролозите тврдат дека на патување може да ви се случат значајни работи, па доколку тоа се случи со партнерот, очекувајте предлог за брак.Шлорпијата ја води страста, а токму тоа ќе го привлече вашиот партнер во 2024 година. Романтиката и уживањето ве водат до големи ветувања, а хороскопот најавува најмногу шанси за брак на оние кои веќе застанале пред матичар. Заборавете на она што тогаш не функционираше, овојпат – повеќе среќа!Упорниот и амбициозен Јарец е незапирлив кога насочува кон нешто, а за 2024 година решил да го среди својот брачен статус. Ако е можеби малку збунет кога се во прашање емоциите, чувството на меѓусебно почитување и разбирање сигурно ќе го убеди дека е време за брак.