„Емисијата 200“ во рамките на вечерашната емисија носи детали надвор од успехот на сопранистката Ермонела Јахо, за нејзиното патување кон остварување на сонот и ветувањето кое сопранистката си го дала себеси. Јахо многу скромно вели дека нејзиниот успех е плод на колосална работа, пренесува Алсат.

„Тоа е моето патување, уште од мала сакав да станам оперска пејачка и тоа е остварување на мојот сон и обврска, ветување што си дадов себеси, а тоа се плодовите на успехот, плодови на една колосална работа, па мислам дека … се чувствувам добро кога слушам вакви оценки, но на крајот на краиштата тоа е толку голема работа кон сонот што секојдневно живеам и созревам со Ермонела, па тоа е резултат на колосален труд. Успехот е меч со две острици, може да ве натера да се оддалечите од реалноста и да го почувствувате тоа чувство на чесност како неостварливо. Или треба да останете со нозете на земја каде што е реалноста. Мислам дека тоа е дел од мојот карактер и мислам дека уметникот без да биде човек, без да има ваква енергија, без поврзување, без одекнување со луѓето, со божествениот живот, не може да биде добар уметник, бидејќи уметникот го зборува јазикот на срцето, јазикот на душата“, вели Ермонела Јахо. /Алсат.мк

Прикажи повеќе