WhatsApp планира наскоро да ја прекине поддршката за iOS 11 и iOS 10, поради што сите сопственици на iPhone 5 и iPhone 5c ќе ја изгубат поддршката за своите уреди на 24 октомври оваа година.

Најновото известување за сопствениците на iPhone откриено од инсајдери од WaBetaInfo корисниците на постарите верзии на оперативниот систем на Apple ги потсетува дека ќе мора да го надградат системот доколку сакаат да продолжат да го користат WhatsApp.

Минималната верзија на системот ќе биде iOS 12 по 24 октомври. Ако сè уште се држите до стариот iPhone 5s, iPhone 6 или iPhone 6S, ќе можете да продолжите да го користите WhatsApp, но ако имате iPhone 5 и 5c, ќе треба да размислите за купување понов уред.tportal.

Со фактот дека iPhone 5 и iPhone 5c се стари речиси десет години, постои сигурност дека оваа промена нема да влијае на премногу луѓе.