Популарното египетско летувалиште, Хургада, влезе во 2022 година под снежна покривка донесена од ненадејна бура.

Advertisements

Туристите најпрвин биле воодушевени кога местото го зафатило снежното невреме, но набрзо започнало да паѓаат крупни парчиња град.

На социјалните мрежи се појавија снимки од луѓето кои бегаат во своите хотели во обид да се засолнат од  потенцијалната опасност.

Поради невремето затворени се и училиштата, а на граѓаните и на туристите им е препорачано да се држат настрана од објекти кои можат да бидат потенцијално опасни, како дрвја и улично осветлување.