Бугарија одбива да испорача оружје на Украина, пишува Блумберг.

Advertisements

Премиерот Петков верува дека Бугарија е „премногу блиску до конфликтот“ за да испрати оружје таму. Истовремено, по ова прашање дојде до раскол во владејачката коалиција. Социјалистичката партија предупреди дека ќе се повлече од коалицијата доколку воена опрема од Бугарија биде испратена во Украина. И друга коалициска партија, Демократската партија, рече дека ќе го стори истото доколку Бугарија одбие да достави оружје во Киев, пишува Блумберг. Премиерот вети дека „ќе бара дијалог во коалицијата“.

Прикажи повеќе