Вицепремиерот на Велика Британија, Доминик Раб денеска поднесе оставка по истрагата по жалбите дека малтретирал државни службеници.

Advertisements

Раб поднесе оставка од позициите министер за правда и вицепремиер на британската Влада еден ден откако британскиот премиер Риши Сунак ги доби заклучоците од истрагата.

Сунак започна петмесечна истрага по бројни поплаки за однесувањето на Раб.

Тој ги негираше тврдењата дека се однесувал недолично кон колегите и рече дека „се однесувал професионално во секој момент“.

Прикажи повеќе