Најдобар начин да го искористите стариот леб.
Состојки: (за 3 лица)
- 9 парчиња стар леб
- 2 јајца
- 150 мл млеко
- сол, бибер, оригано, босилек
- 200 гр шунка
- 150 гр сирење
- 50 гр моцарела
- Малку кечап
- Малку маслиново масло
Подготовка:
Исечете го лебот на парчиња.
Изматете ги јајцата и млекото, додајте сол и бибер.
Ставете ја хартијата за печење на плехот. Наредете кришки леб и на секоја лажица намачкајте мешавина од јајца и млеко. Овој чекор ќе го омекне лебот одвнатре додека го одржува крцкав однадвор.
Ставете ја шунката и сирењето. Ставете кечап и секое парче посипете го со оригано и босилек. Намачкајте со малку маслиново масло.
Се пече во загреана рерна на 200 степени 10 до 15 минути.
Добар апетит!