Започна владеењето на Водолијата, знакот познат по своите неконвенционални ставови и бунтовен карактер. Неговото владеење трае од 20 јануари до 19 февруари, а овој период обично е обележан со промени и нови почетоци. За овие знаци владеењето на Водолијата ќе биде заморно и стресно.

Лав

На Лавовите им претстои напорен период. Ќе се чувствуваат како да не можат да дишат. Некои од плановите ќе им се вратат назад, а можни се и тешкотии на работа. Треба да се воздржат од избрзани реакции и да внимаваат да не ги загрозат односите со луѓето од работната средина. Веројатно има конфликти и на приватен план. Ќе бидат посесивни и љубоморни на партнерот, па расправиите би можеле да станат незаменлив дел од секојдневието.

Девица

Девиците се интелектуално силни и снаодливи, но во наредните недели ќе бидат толку оптоварени со обврски што дури и на нив ќе им биде тешко да се снајдат во такви услови. Семејниот живот носи и предизвици, па често од нив ќе се бара да направат отстапки и да го жртвуваат слободното време за саканите. Треба да внимаваат на стресот, а добро би било да ги земат предвид и трошоците.

Бик

Иако на приватен план ќе им оди добро, деловните и финансиските околности ќе бараат поголемо внимание. Често ќе се чувствуваат уморни и фрустрирани поради насобраните обврски, а ќе ги нервираат и нестабилните финансиски услови. Треба да бидат внимателни и трпеливи и да не наседнуваат на сомнителни финансиски ветувања.