ПРЕД нас е периодот на владеењето на Стрелец, знак познат по својата весела и авантуристичка природа. Во наредните недели ќе има пораст на оптимизмот и желбата за нови искуства, забава, дружење и патување. На многумина им се отвораат големи можности, но за овие знаци владеењето на Стрелецот ќе биде доста заморно.

Близнаци

Близнаците ќе почувствуваат дека не можат да се одморат, а најмногу потешкотии ќе имаат во односите со околината. Ќе чувствуваат дека се што ќе кажат или прават е погрешно и дека постојано мора да се извинуваат за нешто. Ќе им биде преку глава од постојано критикување, иако, искрено, ќе дадат многу причини за тоа бидејќи ќе бидат неорганизирани, склони кон одложувања и прекршување на ветувањата. Тие треба да избегнуваат избрзани одлуки.

Богородица

Зголемувањето на семејните и домашните обврски ќе им одземе многу време и енергија, па постојано ќе се чувствуваат исцрпено и нема да се интересираат за дружење и хоби. Тие често ќе бидат нервозни и напнати, а тоа може да прерасне во расправија со член на семејството. Ќе потрошат повеќе пари од вообичаено. Иако тоа ќе ги фрустрира, нема да можат да одолеат на купувањето бидејќи тоа ќе им донесе краткорочно задоволство.

Риба

Рибите ќе се соочат со деловни тешкотии. Доколку се несреќни на работа, следните недели тоа уште повеќе ќе го нагласат, па ќе бидат принудени да носат одлуки кои ги одложуваат. Тие ќе бидат фрустрирани, уморни и каустични, па се веројатни расправии со околината, а односите со авторитети, на пример со шефот, професорот или родителите, ќе бидат особено напнати. Тие ќе одбијат да ги следат правилата, а тоа може да ги доведе во неволја.