Вчера беше прв ден од новата ски сезона на Попова Шапка. Голем број на домашни туристи одлучија викендот да го поминат на овој наш преубав зимско рекреативен центар. Сепак, како изминатите години, така и оваа проблемите останаа.

Паркин простор за да ги прими сите возила нема, па оние кои што дошле со сопствен превоз, своите автомобили ги оставиле на улица. Како што пишува Слободен Печат, патот од возилата бил блокиран повеќе од 3 часа. Голем број на туристи кои сакале да заминат дома не можеле поради блокадата.

Целата Сторија на Слободен Печат