Екс гувернерот на Народна Банка, Љубе Трпески беше наш гостин во емисијата „21МИНУТА“ на ТВ21.

Меѓудругите теми, зборувавме и со предностите и недостатоците на финансиските друштва.

„Од она што е објавено во јавноста, имаше одредени измени во поглед на максимирањето на каматните стапки, но проблемите се во злоупотребата на законската регулатива и на Кодексот на однесување, од мал број на финансиски друштва, и мора тука поактивна улога да има ревизијата од страна на Министерството на финансии.“, рече Трпески.

Целата изјава низ следното видео: