Обвинението на 322 страници е поднесено против Вељко Беливук и Марко Миљковиќ и уште 29 други членови на нивната криминална група, а доказите за овие злосторства и низа други обвиненија се испратени до судот за потврда, пренесоа медиумите во Србија.

Обвинителството бара најстроги казни за обвинетите Беливук и Миљковиќ и предлага доживотен затвор.

Беливук и Миљковиќ беа уапсени на 4 февруари оваа година и оттогаш се приведени под сомнение дека организирале криминална група која извршила голем број најтешки злосторства, криејќи се зад навивачката група „Принципи“.

Српските медиуми со денови објавуваат полициски и обвинителски истраги што ги поврзуваат Беливук, Миљковиќ и нивните соработници со монструозни убиства, масакри, осакатување на противниците и дури и мелење во мелница за месо.

Минатата недела, обвинителот Младен Ненадиќ, покажувајќи дека се води истрага против 31 лице за пет тешки убиства, трговија со дрога и оружје, едно киднапирање и едно силување, им покажал на новинарите претходно необјавени фотографии кои ќе се користат како доказ.

Белградски „Вечерње новости“ тврди дека фотографиите се „од комуникација на членовите на групата, земени од апликацијата„ Скајп “и добиени преку меѓународна правна помош од западноевропска земја“.