Во австралискиот град Сиднеј денеска на улиците се распоредени војници, за да се осигураат дека позитивните лица на коронавирусот го почитуваат карантинот.

Advertisements

Околу 300 војници пристигнаа во Сиднеј на барање на државната полиција на Нов Јужен Велс.

Тие ќе доставуваат пакети со храна и од врата на врата ќе проверуваат дали се почитува карантинот.

Во Сиднеј мерките за затворање веќе пет недели се на сила и треба да траат до крајот на август.

Прикажи повеќе