НЕКОИ луѓе никогаш немаат доволно пари, храна, луксуз или задоволства. Таквите поединци се водени од желбата за моќ и задоволувањето на нивните големи потреби и апетити. Ако познавате некој кој секогаш само зема и секогаш сака повеќе, веројатно е роден во еден од овие знаци.

Бик

Биковите се материјалистички луѓе кои сакаат убави предмети и со задоволство трошат на своите задоволства. Сакаат да одат во скапи ресторани, но ако им се придружите, бидете подготвени да ја платите сметката. Сакаат луксуз и со задоволство се почестуваат со убави работи, но не се расфрлаат со пријателите. Нивните тешко заработени пари се за нив и за никој друг.

Скорпија

Страсните и алчни Скорпии не сакаат ништо да споделуваат со другите. Тие секогаш внимаваат на сопствената корист и не сакаат да се разделат со своите тешко заработени пари. Често се скржави и ја кријат својата заработка од другите. Тоа е и добар изговор за да не почестат никого.

Лав

Овие амбициозни луѓе се опседнати со статус. Тие често го истакнуваат своето богатство, па затоа ќе се облекуваат во дизајнерска облека или луксузно ќе го опремат својот дом за да ги импресионираат оние околу нив. Но, алчноста на Лео оди подалеку од материјалните добра. Тие веруваат дека имаат право да го привлечат целото внимание кон себе и ќе направат се што е во нивна моќ никој да не им го украде вниманието.

Јарец

Нивната алчност не е толку забележлива како онаа на знаците споменати погоре, но тоа е важен дел од нивната личност. Јарците се подготвени да работат до исцрпеност за да ги остварат своите соништа и затоа се посесивни за пари. Толку напорно работеа за тоа што не сакаат да го споделат со другите.