Ако секоја земја го имаше овој шатор, ќе беше многу полесно за секого во овие моменти кога прегратката е строго забранета.

Во еден дел од Италија е создадена „собата за прегратки“ и е наменета за сите оние кои се заразени со коронавирусот, а им недостасува прегратката од најблиските.

Шаторот на надувување е иницијатива на италијанското здружение на социјални услуги. Луѓето во него можат да зборуваат, да се гушкаат и допираат.

Ако секоја земја го имаше овој шатор, ќе беше многу полесно за секого во овие времиња кога прегратките и сите физички контакти кои порано биле нормални се строго забранети.

На видеото можете да погледнете како изгледа оваа просторија.