Во Данска е можно дополнително да се воведат порестриктивни мерки со цел да се намали ширењето на Ковид-19, објавени денеска во данскиот дневен весник „Екстра бладет“.

Весникот се повикува на добро информирани извори блиски до Министерството за здравство на Данска.

Во последните неколку дена, се погласни се апелите на данските законодавци за заострување на рестриктивните мерки, поради стравот од ширење на новиот вид на коронавирусот, што првпат беше откриен во Велика Британија и за кој се покажа дека се шири побрзо и полесно.