Пожарот веќе уништи 30 куќи во селото Биас Куел. Пожарот се приближува до нафтените полиња во селото Сангар, објави Спутник.

Advertisements

Во Јакутија има 159 активни пожари, кои зафатиле 600 хектари шума. Поради силниот чад, сообраќајот се одвива отежнато.

Прикажи повеќе