На турскиот потпретседател Фуат Октај му се слоши поради низок крвен притисок додека држеше говор што се пренесуваше во живо на националните телевизии.

На нимката која се шири на Твитер се гледа како тој почнува да ги меша зборовите, а потоа прави подолга пауза, по што интервенираше обезбедувањето.

Турските медиуми известија дека Октај бил пренесен во болница каде му бил измерен низок крвен притисок.  Потпретседател подоцна се вратил на самитот и им се заблагодарил на присутните.

„Како што велат докторите, мислам дека тоа е поради несоница и замор. Ви благодарам на разбирањето“, изјави Октај.