За бракот на принцезата Дајана и британскиот престолонаследник Чарлс, во јавноста се шпекулира до ден денес…

За турбулентниот брак на принцезата Дајана и принцот Чарлс, како и за разводот кој го обележаа бројни скандали ниту денес не престанува да се шпекулира.

Некои факти станаа познати по разводот, а Дајана многу нешта откри во своите дневници, кои се објавени по нејзината трагична смрт во Париз.

Instagram
Instagram

Тоа што ниту денес не може да се оспори, а британскиот дворец и принцот Чарлс со години се обидуваа да го прикријат, е фактот дека Камила Паркер била „третото тркало“ во бракот на престолонасленикот и Лејди Ди.

Profimedia
Профимедиа

Чарлс никогаш не ни престанал да ја сака Камила, а бракот со Дaјана, како што наведуваат нештата, всушност бил некаков вид на параван и социјална норма која тој морал да ја исполни. Бидејќи Дaјана била „добра прилика“ за идниот крал, но изгледа и нешто повеќе од тоа…

За тоа што искрено мисли за Камила Паркер и тоа дали таа навистина е виновник за распадот на нивниот брак, принцезата Дaјана одговори многу директно и отворено во едно интервју.

Слушнете ги нејзините зборови…

Преземено од Еспресо.мк