Полицијата во Лос Анџелес соопшти дека се уште е на слободна осомничениот за убиство на 10 лица и за ранување на уште 10 во танцов клуб на 21 јануари.


Капетанот Ендру Мејер од Кабинетот на шерифот во Лос Анџелес на 22 јануари рече дека ранетите се пренесени во болници и нивната состојба се движи од стабилна до критична.

Пукањето се случило доцна во саботата во град источно од Лос Анџелес по прославата на Лунарната Нова Година која привлече илјадници луѓе, соопшти полицијата.