Златан Ибрахимовиќ ќе го пропушти остатокот од сезоната во дресот на Милан поради повреда. Но, италијанските медиуми објавија дека тој нема да игра ниту за Шведска на ЕП, иако по пауза од неколку години повторно се врати во националниот дрес. Во тоа ќе го спречи наводно повредата.

Но, Ибра го демантираше ова на урнебесен начин објавувајки ја познатата српска песна „Јутро је“, која се почесто се наоѓа на неговиот репертоар.