Товарниот брод „Ex-Press Pearl“, кој патувал од Индија до Шри Ланка, го потресе експлозија рано утрово.

Advertisements

Бродот со 25 тони азотна киселина се запалил во близина на пристаништето Коломбо. Шри Ланка распореди поморски авиони и бродови за да помогне во гаснењето на пожарот.

Екипажот е евакуиран, а најмалку осум контејнери, од кои се претпоставува дека некои содржат киселина, паднале во морето.

Прикажи повеќе