Патрик Бамфорд учествувше во едно интервју во кое зборуваше за своите играчи, откривајќи интересни работи. Најмалку се зборуваше за фудбалот, повеќе за карактерот на играчите. Како за сите, така и за Аслиоски. Но, Бамфорд за него имаше интересни детали.

-Алиоски е како дете кое конзумирало премногу шеќер. Постојано има енергија. Кога обезбедивме промоција во Премиер лигата, организиравме прослава и ги зедовме нашите понежни половини. Помислив дека тој ќе биде поинаков пред неа, но тој беше идентичен. И што е најлошо, таа е на исто ниво со него, вели Бамфорд кој заедно со водителот слатко се изнасмеаја.