Ова е пораз за правната држава и сигурно дека кога на писмено ќе ја добиеме пресудата ќе поднесеме жалба, изјави Љупчо Шврговски адвокат на Сашо Мијалков.

Тој додава:

Надвор од памет дека ние сакаме или купуваме време. Тука нема дело. Самата пресуда на Аплеациониот суд јасно кажува дека тука нема дело за ниту еден од обвинетите“, вели Шврговски.