Трпе на радио слуша некоја религиозна емисија:

– “Верата во господ може да излекува секаква болест, само испружете ја едната рака кон небото а другата ставете ја на болното место”

Трпе ја испружил едната рака кон небото, а другата ја ставил меѓу нозе.

Го гледа Трпана и му вели:

– Нели слушна шо кажа човекот, да излекува болест, а не да оживее мртовец!