Шета полицаец по улица и гледа едно дете со цигара во уста. Му ја зима цигарата и му вика знаеш ли дека пушењето ти го скратува животот за пола.

Колку години имаш?

Малиот вика: 9.

Е сеа да не пушеше ке имаше 18