Врз основа на располоќливите докази утврдено е дека вакцините против Ковид-19 се ефикасни во спречување на ширење на Ковид-19, изјави денеска британскиот министер за вакцинација Надим Захави воочи укинување на вонредната состојба во Велика Британија.

– Доволно е да се каже дека доказите се поволни. Денеска не би можеле да најавиме дека училиштата повторно ќе се отворат на 8 март, а да не сме сигурни дека програмата за вакцинација дава резултати, посочи Захави.