Во Доминиканската Република е уапсен Никола Вучовиќ, познат како Џони, кој е осомничен дека е наследник на криминалниот тим на Вељко Беливук, дознава Новости.

За него е распишана црвена потерница.

Србија бара итна екстрадиција бидејќи постојат стравувања дека тој може да избега од имиграцискиот центар.