На социјалните мрежи се шират видеа на кои се гледа детаљ што некои првпат го забележале на своите машини за садови, пренесува Zapozdena.rs.

Излегува, пренесува Zapozdena.rs, дека овој трик многу ја олеснува работата бидејќи со него можете подобро да ги распределите јадењата и во исто време да заштедите време и нерви.

Финтата е во тоа што во машината од страната на горната преграда, каде што обично одат чашите и чашите, има улов што го решава проблемот.

Како што покажува еден корисник на TikTok, ако, на пример, се обидете да ставите малку повисока тегла во машината на горната полица, нема да можете да ја вратите полицата назад во машината бидејќи горниот дел од теглата ќе ја удри .

Но, ако ја притиснете таа рачка, горната полица ќе се повлече доволно за да можете убаво да ставите сè на неа.

„Како ја користев машината за садови толку долго, а не знаев за овој трик…“ се прашува таа, како и многу други кои го виделе видеото.