Во астрологијата, планетата Марс е поврзана со агресивната енергија, додека сонцето го симболизира нашето его, самосвест, волја и достоиство, а кога сонцето ќе се спои со Марс настанува раѓање на нова енергија, волја, храброст, креативност и љубов.

Спојувањето на Марс и сонцето нас се тера дупло да размислуваме за љубовните односи, а тоа посебно ќе се одрази на овие три хороскопски знака:

ОВЕН

Подготвени сте да ги искористите сите позитивни работи кои ви доаѓаат во наредниот период. Ќе бидете толку многу свесни за себе што ќе ги изненадите сите од своето опркужување.

Доколку сте слободни и некој ви падне во очи, направете го првиот чекор. Можеби околностите не се идеални, но љубов секако ќе се роди.

ЛАВ

Средбата на Марс и сонцето ќе ви донесе специфична енергија која бара увид во емоциите и нови искуства и затоа искористете ја оваа енергија за да најдете креативност и мотивација во љубовта која може да расте и еволуира.

Слободните лавови време е да тргнат се околу себе и да се посветат на оној кој ќе му го пружи срцето на дланка.

ЈАРЕЦ

Јарците во последно време имаат мали љубовни проблеми, па често размислуваат дека подобро е да бидат сами. Меѓутоа на сцена стапува сонцето и Марс кои ќе направат космички пресврт и ќе донесат позитивна енергија и љубовни вибрации.

Доколку сте слободни, јавете и се на симпатијата од минатото, големи се шансите да го промените својот емотивен статус.