СИТЕ познаваме некој што е нетрпелив. Иако никој не сака да чека долго време, некои луѓе не можат да ја поднесат мислата дека треба да седат мирни и да не прават ништо. Тие се нетрпеливи и сакаат се веднаш, но ваквото однесување им носи проблеми бидејќи често се напнати, фрустрирани и влегуваат во расправии. Во астрологијата, овие знаци се сметаат за најнетрпеливи.

Близнаци

Близнаците се најнетрпливиот хороскопски знак. Овие луѓе имаат многу идеи и постојано бараат нова возбуда. Познати се по тоа што се разиграни и весели, но не секој знае дека зад маската на кловн се кријат прилично нервозни и непријатни луѓе. Кога ќе се соочат со какво било доцнење или доцнење, тие веднаш ќе ги изгубат нервите и ќе реагираат доста бурно.

Овен

А на Овенот му недостасува трпение. Тие се толку решени да ја постигнат својата следна цел што беснеат ако наидат на некоја пречка. Кога нешто планираат, сакаат веднаш да го стават на дело. Никогаш не размислуваат за можните последици и не се прашуваат како тоа ќе се одрази на другите, бидејќи само им е важно што поскоро да го постигнат она што го замислиле.

Стрелец

Стрелците се спонтани и желни за интересни искуства, но и доста нетрпеливи. Кога ќе дојдат до нова идеја, сакаат да ја спроведат што е можно поскоро. Тогаш најчесто ги обзема ентузијазам и огромна енергија, па ќе експлодираат доколку веднаш не го постигнат она што го замислиле. Кога би научиле да бидат потрпеливи и да планираат повеќе, нивните животи би биле помалку хаотични.