Пратеникот и претседател на Демократски сојуз, Павле Трајанов  во емисијата „10 Минути“ на ТВ21 порача дека партиите не сакале ветинг поради тоа што сега се комотни и заштитени за вклучување во криминални активности.

Тој вели дека не треба да се дозволи партиите да имаат доминантна улога при регрутирање на кадар.