КАЈ некои луѓе, нивното расположение може да се промени во секунда. Во еден момент се весели и насмеани, а во следниот се тажни, вознемирени и спремни за плачење или борба. Секогаш е тешко да се предвиди во какво расположение ќе ве пречекаат. Овие четири знаци имаат најлоши промени во расположението.

Рак

Раковите се управувани од променливата Месечина, па таква е нивната природа. Премногу се чувствителни и се нервираат за се, што доведува до постојани промени во расположението. Доволна е мала работа да ги растажи или налути, а после тоа им треба многу време да се смират. Кога ќе научат да ги контролираат своите емоции, животот со нив станува многу полесен.

Овен

Овните се импулсивни, осипни и бурно реагираат на ситници. Кога се вознемируваат, склони се на изливи на гнев и невозможно е да се смират. Тие се непредвидливи, па затоа е тешко да се знае што ќе ги налути, па затоа луѓето околу нив често стискаат на прстите во обид да не ги вознемират.

Риба

Рибите често делуваат како сунѓери кои ја апсорбираат туѓата енергија. Нивното расположение многу зависи од луѓето со кои се опкружени. Ако некој е тажен покрај нив, веројатно и тој ќе се чувствува тажен. Рибите исто така сакаат да ја глумат жртвата, што често се претвора во самоуништувачки модели на однесување и непотребно страдање.

Девица

Девиците се познати по тоа што се аналитички и ориентирани кон детали. Кај нив секогаш мора се да биде совршено, па веднаш полудуваат доколку нешто не оди според планот. Доволно е и најмалата работа овие луѓе да се вознемират и да го променат расположението од ведри и весели во мрачни и песимисти.