СИТЕ сакаме одвреме-навреме да ги пречекуваме гостите во нашиот дом и сакаме тие да си поминат убаво, да не почестат и да уживаат. Сепак, некои гости бараат повеќе труд од другите и обично сме облеани во пот кога доаѓаат да не посетат. Откријте кои хороскопски знаци се најлоши гости.

Лав

Ретко има нешто поиритирачко од гостин кој се појавува неочекувано, а Лавот е еден од оние луѓе кои секогаш ве изненадуваат со ненајавено пристигнување. Тие се убедени дека ќе бидете воодушевени што решиле да ве почестат со своето присуство, па не им текнува да ве повикаат и да ве прашаат дали сте на слобода. Покрај тоа, тие секогаш го одложуваат заминувањето, па домаќинот обично мора да ги замоли да си заминат, на што многу се навредуваат.

Богородица

Девиците ги следат правилата на бонтон, но имаат некои други особини поради кои можеби ќе сакате да ја удирате тупаницата во ѕид. Можеби ќе се жалат дека сте го пресолеле јадењето или дека вашиот десерт е премногу сладок, а виното што сте го послужиле веројатно не било доволно изладено. Со оглед на тоа што се опседнати со чистотата, тие ќе ви ги истакнат сите места во домот што се правливи или мирисаат на влага.

Стрелец

Добриот гостин обично барем нуди да му помогне на домаќинот да подготви или послужи храна, но не и на Стрелец. Овие луѓе безгрижно ќе јадат и пијат додека домаќинот ги послужува, а исто така ќе брзаат и ќе го испрашуваат кога ќе пристигне следното јадење. За време на дружењето постојано ќе прават непримерни шеги на туѓа сметка, а кога другите гости ќе сакаат да си заминат бидејќи ќе видат дека на домаќинот му е доста, ќе ги убеди да останат.