Српската полиција со помош на една странска пријателска полиција ја отворале содржината на мобилните телефони на екипата на Веља невоља кои биле заштитени со „Скај“ апликацијата.

Со „Скај“ доколку при декодирањето погрешно се укуца и една буква автоматски се бришат сите податоци и затоа се тешки за пробивање. Апликацијата чини 1000 евра за три месеци користење.Само активирањето чини 2000 евра.