таг: Заедницата

ЕУ: Да се почне со формирањето на Заедницата на српски општини

0
Европската унија повика да се започне со формирање на Заедницата на општини со српско мнозинство без понатамошни одложувања или предуслови. Во...

Брисел реагира за разрешувањето на тимот за српската Заедница во Косово

0
Улогата на менаџерскиот тим за статутот на Заедницата на општините со мнозинско српско население на Косово завршува само кога статутот ќе...

Вучиќ: Кога Косово ќе ја формира ЗСО, тогаш ние ќе го...

0
Кога Косово ќе ја формира Заедницата на српски општини (ЗСО), која е предвидена...

Опозиција: Курти да соработува со САД

0
Секојдневно се зголемува притисокот за формирање на Заедницата на општини со српско мнозинство од меѓународната заедница, додека извршната власт на Косово...

Медиумите во Косово го објавија нацрт-статутот на Српската заедница

0
Медиумите во Косово објавија нацрт на статутот на Заедницата на општините со српско мнозинство. Документот што го објави РТВ Дукаѓини, содржи...