таг: учебна

Од идната година првачињата во Хрватска ќе се тестираат за покачен...

0
Од следната учебна година Хрватска ќе воведе скрининг кај училишните деца за фамилијарна хиперхолестеролемија, со што ќе биде меѓу првите земји со ваков...