таг: сателит

Делови од сателит стар 38 години на НАСА би можеле да...

0
Делови од сателит на Американската вселенска агенција (НАСА), стар 38 години, викендот ќе падне на Земјата, соопшти НАСА. Поголемиот број делови од...

Откриено е најсилното магнетно поле во универзумот

0
Тимот што стои зад првиот кинески сателит кој користи технологија со х-зраци, „Инсајт-ејч-екс-ем-ти“, го открил...