таг: Република 

Курти: Имаме одлични односи со Северна Македонија

0
Имаме одлични односи со Република Северна Македонија, рече косовскиот премиер Албин Курти во...

Здравствените податоци на граѓаните се безбедни, Фондот за рекордно време го...

0
Претседателот на Владата на Република Македонија Димитар Ковачевски денеска во одговор на пратеничко прашање рече дека Фондот за здравство за рекордно време го...

Влада: Со измените во законските решенија се обезбедува сигурност и предвидливост...

0
Владата на Република Македонија ја информира јавноста дека денеска се одржа работен состанок на посебното тело на кој присуствуваа стручните советници на премиерот,...

Лекот „трикафта“, за болните од цистична фиброза, ќе се набави за...

0
Владата на Република  Македонија ја информира јавноста дека се завршени административните процедури кои беа потребни за итна набавка на лекот „трикафта“ за најкритичните...

Македонците лидери во регионот според потрошувачка на цигари по најниска цена

0
Република  Македонија е меѓу првите 10 земји во светот врз основа на преваленца на пушење и вкупниот број испушени цигари дневно по пушач....