таг: проценува

Британско министерство за одбрана: 450.000 руски војници се убиени или ранети...

0
Министерството за одбрана на Обединетото Кралство проценува дека 450.000 руски воен персонал се убиени или ранети, а над 10.000 руски оклопни возила се...

2/3 од пациентите со епилепсија се добро контролирани со лекови против...

0
Се проценува дека над 50 милиони луѓе ширум светот боледуваат од различни форми на епилепсија, што ја прави една од најчестите невролошки болести...

СЗО: Потребна е помош за 26 милиони луѓе во Турција и...

0
Светската здравствена организација проценува дека хуманитарната помош е неопходна за 26 милиони луѓе во Турција...

Шефот на ЦИА: Следните шест месеци ќе бидат „критични“ за Украина

0
Директорот на ЦИА Вилијам Брнс изјави дека разузнавачката агенција проценува оти следните шест месеци ќе бидат „критични“ за Украина во однос...

Од долгиот ковид страдаат 17 милиони европејци

0
Светската здравствена организација (СЗО) проценува дека најмалку 17 милиони европејци беа погодени од долгиот ковид во 2020 и 2021 година, и притоа таа...