таг: посветла

Прогнозата на ММФ за 2023 пооптимистична

0
Меѓународниот монетарен фонд даде посветла перспектива во својот најнов извештај отколку во октомври, предвидувајќи дека инфлацијата ќе забави. Се вели дека...