таг: нуклеарното

САД и Русија престанаа да разменуваат податоци за нуклеарното оружје

0
САД и Русија престанаа да разменуваат податоци за нуклеарното оружје што...

Германија: Распоредувањето нуклеарно оружје во Белорусија е заплашување

0
Најавата на рускиот претседател Владимир Путин дека нуклеарното оружје ќе биде стационирано во соседна Белорусија беше критикувано од германската влада, пишува...

МААЕ ги интензивира напорите за заштитна зона околу Запорожје

0
Шефот на нуклеарното набљудувачко тело на ОН ги интензивираше своите консултации за поставување...