таг: најден

Во Канада најден златник датиран 70 години пред официјалното „откритие“ на...

0
Златник најден на јужниот брег на островот Њуфаундленд, во Канада, како материјален наод, најверојатно му претходи на пристигнувањето на англискиот истражувач Џон Кабот...