таг: Kорален

Големиот Kорален Гребен изложен на зачестени топлотни удари

0
Вкупно 98 отсто од Големиот Kорален Гребен кај Австралија е погоден од штетната појава на избелување на коралите. Според трудот објавен минатата недела...