таг: Газпром

„Газпром“ го запре дотокот на гас кон Европа преку Северен тек...

0
Руската државна компанија „Газпром“ го запре во средата дотокот на гас преку најголемиот активен гасовод...

Газпром ја затвори „славината“ и за Латвија

0
Рускиот Газпром соопшти дека го запрел снабдувањето со гас на соседна Латвија (Летонија), обвинувајќи ја за кршење на условите за набавка...