таг: еруптираше

Етна во Италија повторно исфрла пепел и лава

0
Еден од најактивните европски вулкани повторно еруптираше и исфрла лава во височина од...

(ВИДЕО) Еруптираше вулканот Етна

0
Вулканот Етна еруптираше синоќа и исфрли пепел и лава над италијанскиот...

Еруптира највисокиот вулкан во Индонезија, Семеру

0
Највисокиот индонезиски вулкан на најнаселениот остров во Индонезија еруптираше рано во неделата, исфрлајќи облак од...