таг: човечки

Наводни човечки останки пронајдени меѓу остатоците од подморницата „Титан“

0
Американската крајбрежна стража верува дека се пронајдени човечки останки меѓу остатоците од туристичката...

Дали „алката што недостига“ е всушност генетска грешка?

0
Најстарата од сите човечки приказни започнува со грешка. И, се разбира, започнува во Африка. Овде, во исконската состојба на човечкиот вид, гледаме како...

Зошто е добро да плачеме кога ни е тешко?

0
Плачењето е природен човечки одговор на низа емоции, вклучувајќи тага, радост, тага и фрустрација. Истражувањето спроведено во САД покажало дека жените плачат во...

Археологија: 40 мумии и еден интересен натпис !!!

0
Антички гробишта со 40 мумии сместени во камени саркофаги со човечки лица неодамна се откриени во долината на Нил, а помеѓу...